JoseFineArt

Anders elegant

Wie ben ik

 

Mijn naam is Charlotte (Josefine) Specken.

Mijn uit de hand gelopen passie is fijne handvaardigheid als kunst.

Door deze “fine art” te combineren met mijn tweede naam is JoseFineArt ontstaan.

 

Al jaar en dag draag ik zelf hoeden. Ik ga de deur niet uit zonder.

Na jaren van alleen hoeden veranderen ben ik ook zelf hoeden gaan het maken.

Hiervoor heb ik les gehad van gerespecteerde hoedenmaaksters die ook ontwerpen maken voor de shows van Nederlandse top modeontwerpers.

 

Met een voorkeur voor edele materialen zoals zilver, goud en (half)edelstenen heb ik veel geregen sieraden een nieuw leven gegeven. Eerst alleen restaureren, later ook eigen ontwerpen.

Al doende wil je steeds meer technieken uitproberen en zo kwam ik in aanraking met zilverklei.

Na een intensieve training mag ik mij “certified instructor” noemen.

Van het een komt het ander, zo kwam ik ook in aanraking met “chainmail”, dit is het koppelen van ringetjes in een bepaald motief.

Met zilverklei, chainmail en (half)edelstenen maak ik unieke en eigentijdse ontwerpen en geef ik workshops om ook anderen enthousiast te maken voor deze producten.

 

Het rijden als amazone te paard is nog zo’n passie.

Nadat ik door collega’s was overgehaald om te leren paardrijden, kwam ik in aanraking met de Nederlandse Vereniging Het Dameszadel. Na mijn eerste les wist ik het gelijk, dit is iets voor mij.

En zo wordt je naast actief rijdster ook nog secretaris van deze vereniging. In deze periode heb ik ook mijn instructeursbevoegdheid gehaald. St Orun basisinstructeur

Na 15 jaar heb ik het secretariaat overgedragen en omdat bij het uittreden als bestuurslid de passie niet verdwijnt, heb ik me nu toegelegd op het geven van privéles en de verhuur en verkoop van dameszadelrijartikelen.